Wątek: peeling
peeling to podstawowy zabieg pielęgnacyjny twarzy, jakie peelingi najczęściej stosujecie? domowe czy w salonie?
Forum na temat urody. Salony urody z całej Polski. Fryzjerzy, kosmetyczki, gabinety masażu. Znajdź swój salon urody!
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się bądź zarejestruj
Salony Urody » Zabiegi na twarz » peeling
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź
peeling to podstawowy zabieg pielęgnacyjny twarzy, jakie peelingi najczęściej stosujecie? domowe czy w salonie?
najczęściej oczywiście domowe peelingi, ale raz w miesiącu (czasem raz na 2 miesiące) wybieram się do kosmetyczki i oddaję się w jej fachowe ręce, ana mi oczyszcza twarz, nakłada peelingi i maseczki
uwielbiam peelingi, na twarz nakładam peeling taki lekko miętowy z avonu, albo domowy, z płatków owsianych, dodatkowo scrub do ciała - tutaj nie mam preferencji konkretnych, stosuję różnych firm, byłe miał ładny owocowy zapach:) czasami oczywiście chodzę do kosmetyczki, bo jednak tylko w gabinecie można wykonać dokładne złuszczenie
ja robię domowy - z płatków owsianych (jak Kaśka:)) ale chodzę tez do kosmetyczki, ostatnio po raz pierwszy robiła mi peeling kawitacyjny (wykonywany za pomocą ultradźwięków)
usuwa martwy naskórek i spłyca blizny - których mam dość sporo po trądziku
Ja też robię sobie peeling sama w domu. Używam do tego żelu głęboko oczyszczającego z peelingiem firmy Loreal Pure Zone. Można go stosować codziennie bo ma małe drobinki i dlatego jest super. Moja twarz jest codziennie dobrze oczyszczona.
widzę, że wiele osób stosuje płatki owsiane, ja pierwszy raz o tym słyszę, ale chyba spróbuje....
czasem robię peeling z soli morskiej, na całe ciało i twarz, ale najczęściej to jakiś peeling ze sklepu jednak
jak w sąsiednim temacie polecam peeling avon z serii takiej mlodzieżowej (nie pamietma jak się nazywa) i to nie jest reklama, ja jestem z niego zadowolona, korzystam już od kilku lat (chyba jedyny kosmetyk, ktoremu jestem tak wierna:)) pozostawia uczucie świeżości i czystości na skórze
I tu i tu, w domu jeśli jestem zabiegana a raz na jakiś czas funduje sobie zabieg profesjonalny. Bardzo często odwiedzam Centrum Malia w Warszawie, mają tu kilka rodzajów peelingów, więc każdy może wybrać coś dla siebie, a może też wybierać we wszystkim
przyznam, że jest to dość wciągające, taka mała używka kobieca, ale chyba dobrze, ze tylko taka ![]()
O, peelingi w Malii, ja tam robiłam korektę uszu-jestem bardzo zadowolona ![]()
ja robie sobie peeling z kawy. (sypanej, nie rozpuszczalnej;) dodaję do niej trochę wrzątku, i potem albo oliwki, albo smietany, albo żelu do kapieli. wczesniej koleżanka mi o tym mówiła, że skóra jest głaciutka i miękka, ale jakoś trudno mi było uwierzyć. no ale kupilam w koncu w supermarkecie jakas najtanszą kawę, zmieszałam z oliwką, dodałam jeszcze cynamonu...nie dość, że do rana bosko pachniałam, to moja skóra faktycznie stała się gładsza i bardziej nawilżona. ten peeling przeznaczony jest głownie do ciała, ale stosuję go czasem także na twarz, oczywiście delikatniej.polecam wszystkim Paniom, które maja problemy z suchą skórą:)
a peelingi w salonach kosmetycznych? sa bardziej skuteczne, czy te domowe działają w taki sam sposób?
peelingi w salonach działają dogłębniej, złuszczają większą warstwę naskórka. to nie tylko działanie doraźne, ale kosmetyczne, czasem lecznicze.zależy oczywiście od peelingu. sama przeciez nie złuszczysz sobie skóry kwasami:)
jza robilam sobie peeling kwasem migdalowym, zależalo mi na rozjasnieniu przebarwien.polecam pania Ole ze studia Essenza we wrocławiu.naprawde profesjonalna i mila babka:)
a jesli nie mam blizn po trądziku, moge sobie zrobic peeling jakims kwasem?
tak, peelingi są przecież używane też do spłycania zmarszczek, likwidowania przebarwień, rozjaśniania twarzy...jest mnostwo zastosowan:)
helo, a możecie kogos z Wrocławia polecić? marzy mi się wizyta u kosmetyczki z prawdziwego zdarzenia:)
z czystym sumieniem wrocławską essenzę. bardzo mila atmosfera, profesjonalny presonel. bylam kilka razy i jeszcze nie zdarzylo sie,zebym wyszla niezadowolona
chciałabym zrobic sobie peeling kwasami, ale nie jestem do końca przekonana, czy można stosować go przy cerze naczynkowej? w ogole mam cerę bardzo wrażliwą i wiem, że po silniejszych zabiegach skóra jest podrażniona i zaczerweniona. jak znam swoją cerę, u mnie będzie to sie utrzymywało przez kilkanaście, a może więcej dni;/
to zależy od peelingu i oczywiscie kondycji Twojej cery. ale ocenić to moze tylko kosmetyczka, ktora jesli beda jakies przeciwwskazana, na pewno Ci o tym powie:)
to zalezy jak chcesz zluszczac naskórek. mikrodermabrazja diamentowa jest dobrym pomysłem, szczególnie na niskim podciśnieniu. Co do kwasów to radziłabym te niezbyt głęboko penetrujące i te o mniejszym stężeniu,zeby nie podrażniać zbytnio skóry. jeśli potrzebujesz kilku sesji kwasami, stezenie mozna zwiększac stopniowo, ale ostroznie. dobra kosmetyczka na pewno sie w tym bedzie orientowac
do ciała to mam sprawdzony peeling z papai i bambusa z mary cohr a do twarzy użuwam peeling z brzoskwini z granulkami pieknie złuszcza martwy naskórek.
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź
Salony Urody » Zabiegi na twarz » peeling
Oparte na FluxBB
[ Wygenerowano w 0,027 sekundy, wykonano 9 zapytań ]
Partnerzy forum: Zakopane | Sopot | Tlen | Apartamenty Warszawa | Nowe mieszkania w Warszawie | Portfele skórzane | modelowanie twarzy | plastyka krocza | walka z otyłością | lipoliza