1

Wątek: botox

moja mama chce sobie zafundować botox, ja jej odradzam, ale brak mi już argumentów, chciałabym poznać wasze opinie, jesteście za czy przeciw?

2

Re: botox

jestem za, jeśli tylko chce i jest swiadoma jak taki zabieg wygląda, to dlaczego nie? bedzie lepiej wyglądała i dzięki temu pewnie też będzie się lepiej czuła, niech sobie zrobi botox i opowie nam o swoich wrażeniach po zabiegu;)

3

widzisz, ja jestem przeciwna i wolałabym, żeby mama inwestowała w kremy przeciwzmarszczkowe i wizyty u kosmetyczni, przecież wiadomo, że wszyscy się starzejemy to naturalne, a ja nie chcę żeby moja mama wyglądała młodziej ode mnie:)

4

ale to nie jest poważna ingerencja hirurgiczna tylko wstrzyknięcie botoxu w wybrane partie twarzy, żeby "wypełnić" zmarszczki, to naprawdę nic takiego, nawet nie boli bardzo, bo nie stosuje się znieczulenia, także bez obaw, chyba, że faktycznie obawiasz się, że mama będzie wyglądała lepiej od Ciebie, no ale to już inny problem

5

a może porozmawiaj z mamą i dowiedz się dlaczego chce to zrobić? czy czuje się staro? a może nieatrakcyjnie? czasem wystarczy zmienić fryzurę albo styl ubierania żeby znowu poczuć się pięknie

6

Niech sobie zamiast tego zafunduje "przeszczep tkanki tłuszczowej na twarz". Z ciała pobierana jest tkanka tłuszczowa-tam gdzie jest jej w nadmiarze (uda, bioderka) i przeznaczana jest na wypenianie naszych zmarszczek (2w1). Przez to stanowi środek naturalny, co za tym idzie bezpieczny i tani- no bo materiał jest nasz. Świetna alternatywa do dotychczasowych metod.  Obszerny artykuł o tym jest na stronce klinki dr Marii Sowy Molskiej więc jeśli kogoś temat interesuje to chyba tam najlepiej poczytać.