Wątek: cera z problemami
od zawsze mam problemy z cerą, nie skończyły się one nawet po 25 roku życia, na twarzy pojawiają mi się wypryski, nie wygląda to ładnie, jakie zabiegi czy kosmetyki możecie mi polecić, żeby poprawić kondycję skóry twarzy?
Forum na temat urody. Salony urody z całej Polski. Fryzjerzy, kosmetyczki, gabinety masażu. Znajdź swój salon urody!
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się bądź zarejestruj
Salony Urody » Zabiegi na twarz » cera z problemami
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź
od zawsze mam problemy z cerą, nie skończyły się one nawet po 25 roku życia, na twarzy pojawiają mi się wypryski, nie wygląda to ładnie, jakie zabiegi czy kosmetyki możecie mi polecić, żeby poprawić kondycję skóry twarzy?
w takim wypadku najlepiej, żeby dermatolog dobrał ci krem, z mojego doświadczenia wynika, że krem, tonik czy maseczka, która pomaga jednej osobie na pozbycie się wyprysków czy innych niedoskonałości, wcale nie musi pomagać innej osobie, to bardzo indywidualna sprawa, wybierz się do lekarza...
nie jestem przekonana co do wizyty u specjalisty, w swoim życiu odwiedziłam już tylu dermatologów, że nie potrafię zliczyć, byłam w gabinetach zarówno publicznych (śmiech na sali, porady w stylu: "taka już pani uroda" albo "wcale nie jest tak źle") jak i prywatnych (seria zastrzyków po 200 zł każdy, po których nie było widać żadnych efektów i biała maź do smarowania twarzy na noc) tak że nie darzę lekarzy zaufaniem, przynajmniej w tej kwestii, chętnie wypróbuję krem, maseczkę itp. które komuś z podobnymi problemami pomogły
mam podobnie, bedac w Anglii znalazlam dobre rozwiazanie - kosmetyki Neutrogena - ale takie których w Polsce nie ma, maseczka 3w1 i kremy (kremy znalazłam ostatnio na allegro) z polskich kosmetyków używałam vichy, ale one nie są zbyt tanie (dziwne, bo w stanach np. vichy są bardzo tanie)
a możesz napisać coś więcej o tych kosmetykach Neutrogena? Jakie konkretnie ci pomagały? ja wśród dostępnych na polskim rynku odnajduję tylko takie, które pomagają chwilowo, potem muszę zmieniać na inne...
ja moge polecić serię z avonu, wiadomo, że to nie profesjonalne kosmetyki, ale na umiarkowane problemy mogą pomoc, używam tonik przeciwko wągrom, no i moj ulubiony peeling, który pozostawia na skórze mile uczucie czystości i świeżości, punktowo używam antybiotyku davercin, jak robi mi się coś bardzo nieładnego, pomaga, no ale to na receptę
Adda, te kosmetyki Netrogena to był z serii visibly clear, napis Neutrogena na czerwonym tle (mam jeszcze jeden krem, więc sprawdziłam dokładnie na opakowaniu co i jak:)
poza kremem stosowałam taki preparat do nakładania punktowo (w malutkim opakowaniu)
oraz maskę 3w1 albo 2w1 do stosowania jako preparat do mycia albo maseczka 5-minutowa (coś podobnego ma garnier)
z mojego doświadczenia wynika, że krem, tonik czy maseczka, która pomaga jednej osobie wcale nie musi pomagać innej osobie
To prawda! Dlatego właśnie tak ważną sprawą są konsultacje kosmetyczne, bo dobra diagnoza daje gwarancje skutecznego leczenia. Jest szereg zabiegów na problematyczną skórę fresh feeling, hydro pure active i wiele innych, testowałaś coś takiego?
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź
Salony Urody » Zabiegi na twarz » cera z problemami
Oparte na FluxBB
[ Wygenerowano w 0,025 sekundy, wykonano 9 zapytań ]
Partnerzy forum: Zakopane | Sopot | Tlen | Apartamenty Warszawa | Nowe mieszkania w Warszawie | Portfele skórzane | modelowanie twarzy | plastyka krocza | walka z otyłością | lipoliza