1

Wątek: mycie w piwie?

nie wiem czy to dobre miejsce na ten wątek, ale chcę zapytać w czym myjecie włosy, żeby poprawić ich kondycję?
ja myję włosy w piwie (raz w tygodniu zamiast szamponu podbieram mężowi piwo z lodówki)

Ostatnio zmieniony przez roxi (2009-04-08 07:05:14)

2

Re: mycie w piwie?

I co to daję? Działa na połysk albo na przetłuszczanie włosów??

3

z tego co wiem to pomaga przy przetłuszczających się włosach, odżywia je i poprawia ich kondycje

4

dokładnie tak, mycie w piwie zapobiega przetłuszczaniu włosów, wygładza je, stają się miekkie i sprężyste, efekty powinny być widoczen już po kilku myciach:)

5

Oki spróbuje. Ale mam jeszcze jedno pytanko myjecie tym piwem i spłukujecie później wodą ?? Bo pewnie zapach nie będzie atrakcyjny jak się je tak zostawi. hahaha

6

po umyciu w piwie trzeba spłukać włosy ciepłą wodą, może być z dodatkiem cytryny, mam nadzieje, że taka kuracja będzie miała dobry wpływ na Twoje włosy:)

7

Oki dzięki, na pewno spróbuję!!!

8

ja też słyszałam tez myciu w piwie ale ale żeby dodać 2 żółtka i dokładnie wymieszać z połową szklanki piwa. papkę nałożyć na zmoczone włosy i pozostawić na 15-20 min. i spłukać i umyć włosy . i tak robić 1-2 razy w tygodniu.

9

a ja słyszałam o myciu w piwie z dodatkiem soku z połowy cytryny, potem należ włosy spłukać ciepłą wodą, cytryna wpływa ponoć korzystnie na kolor włosów i sprawia, że ładnie lśnią