1

Wątek: depilacja laserowa

ponoć bardzo skuteczna, ale na skutek zmian hormonalnych włosy jednak mogą odrosnąć (słyszałam, że np. po ciąży odrastają i trzeba powtórzyć zabieg)
myślałam, żeby wykonać taki zabieg przed latem (bikini i pachy) ale czy wystarczy jedna sesja aby otrzymać pożądany efekt?

2

Re: depilacja laserowa

słyszałam że trzeba  powtórzyć parę razy sesje żeby zabieg był oki. i że skóra nie może być opalona wiec śpiesz się jak chcesz to zrobić.

3

dzięki Juda, ale po rozmowie z kosmetyczką to już sama nie wiem, chyba jednak odłoże ten zabieg na później, a w tym roku radzić sobie będę tradycyjnymi metodami

4

a jaki jest koszt takiej depilacji laserowej?

5

wiktoria napisał:

a jaki jest koszt takiej depilacji laserowej?

To zależy pewnie od tego gdzie wykonywana jest taka depilacja laserowa - Warszawa, gdzie mieszkam, ma pewnie trochę wyższe ceny niż reszta Polski ale
wygląda to mniej więcej tak: na przykład depilacja górnej wargi, pach czy bikini od 200PLN, łydek z kolanami od 500PLN.
Wiadomo, że jest to więcej niż tradycyjne metody, ale jeżeli się zabieganym tak jak ja, to warto zainwestować wink

6

czy do depilacji laserowej zalicza się też IPL? słyszałam, ze jest to jakaś nowa metoda, podobno bardzo skuteczna i bezbolesna. po pakiecie takich zabiegów wlosy podobno nie odrastają do końca życia

7

generalnie takie zabiegi są skuteczne, ale trzeba pamietac, ze wlos ma różne fazy wzrostu.np.podczas depilcaji (nawet, jeśli bedzie powtarzana kilka razy) włos mnoże byc w początkowej fazie, wiec depilacja nie bedzie miala szansy go usunąc. ale to pare wlosków z reguły jest, można potem pozbyc się ich pęsetą:)

8

jeśli chodzi o IPL to po zabiegu w ogole nie można wystawiac sie na promienie slońca przez chyba jakis miesiąc albo i dluzej.dlatego teraz juz ostatni dzwonek jesli chce sie na plazy miec gladkie nogi

9

wrocek kamienna 103. tam maja IPLa, depilują tez innymi metodami.mozna obczaic oferte

10

właśnie, szewc bez butow chodzi... ostrzegam wszystkich, że to ostatni dzwonek na depilację laserową a sama się za to nie wzielam... nie wiem, czy jeszcze dam radę zdążyć,.,..

11

wszedzie trabią o tym IPLu! w czym to jest lepsze od normalnej ddepilacji laserowej?czy to to samo tylko ze pod inna nazwa?

12

to chyba wystarczające wyjaśnienie [źródło: pinezka.pl]

,,W Polsce do depilacji najcześciej używane są urządzenia emitujące Intense Pulsed Light (w skrócie IPL), często błędnie nazywane laserami.  Zarówno lasery, jak i IPL emitują wiązkę intensywnego światła, ale lasery mają większą moc. Energia wytwarzana przez IPL lub laser jest absorbowana przez cebulki włosowe, które podgrzewają się i w konsekwencji zostają zniszczone.

Lasery/IPL bardzo precyzyjnie trafiają w cel, bowiem "widzą" melaninę (barwnik) zawartą we włosie, dzięki temu niebezpieczeństwo poparzeń lub tego, że światło "powędruje" sobie nie tam, gdzie trzeba, jest bardzo małe."

13

ja za tydzień wybieram sie na depilacje laserowa wąsika do salonu kosmetycznego futuro w warszawie i fajnie że opisany jest ten zabieg bo jestem troche spokojniejsza