1

Wątek: diety odchudzające

jakie są wasze doświadczenia z dietami odchudzającymi? czy jest jakaś prosta i skuteczna dieta? no i co ważne - czy po każdej diecie grozi nam efekt yoyo?

2

Re: diety odchudzające

polecam dietę kapuścianą, należy ugotować sobie duży garnek zupy kapuścianej (kapusta, cebulka, przyprawy do smaku, bez dodatku tłuszczu i nie zabielanej!) taką zupkę można jeść kilka razu dziennie, u mnie zadziałała, co jakiś czas ją powtarzam (czyli robię takie cykle - raz w miesiącu przez tydzień jem zupkę kapuścianą)

3

moja ulubiona i jak dotąd najbardziej skuteczna to dieta mż czyli mniej żreć:)
oczywiście może to nie łatwe, ale wg. mnie tak naprawdę tylko to działa

4

oj tak, mż to najlepsza kuracja odchudzająca, tylko musi być stosowana konsekwentnie przez długi czas,  najlepiej stale:) ja stosuję też taki trik jak jedzenie na mniejszych talerzach - stwarzamy pozory sami przed sobą, że więcej zjedliśmy...

5

Adda masz rację "mniej żreć". I więcej ruchu i diety nie będą potrzebne. A z tymi talerzami to muszę wypróbować- dobra rada!! A nie przychodzi taka do Rozmów w toku waży 150kg. Ale jak co to potrafi cały tort sama zjeść, no to moim zdaniem niektórzy się sami proszą o to !!!!

6

tez mi się wydaje, że czasem to nie uwarunkowania genetyczne (najłatwiej w ten sposób tłumaczyć nadwagę) ale nawyki żywieniowe doprowadzają do złej sytuacji, a wystarczy prawidłowo się odżywiać i wychodzić na spacery, czasem na basen, aby uniknąć otyłości