1

Wątek: czy przedłużanie niszczy włosy????

mam włosy sięgające do ucha, chciałabym je przedłużyć, bo raczej nie doczekam się aż same urosną bo jestem niecierpliwa i nie lubię włosów na etapie przejściowym pomiędzy jedna i drugą fryzurą, kiedy nie mają konkretnego kształtu, tylko boję się, że przez przedłużanie zniszczę swoje naturalne włosy, więc jak to jest z przedłużaniem? zaszkodzi czy nie zaszkodzi moim własnym włosom?

2

Re: czy przedłużanie niszczy włosy????

ponoć nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie "szkodzi czy nie?"
jednym może zaszkodzić (kiedy jest źle wybrana metoda przedłużania, lub osoba nie została poinformowana o sposobie pielęgnacji przedłużonych włosów)
a innym nie zaszkodzi tylko poprawi wygląd i samopoczucie

3

no tak, bo z przedłużonymi włosami trzeba uważać, dbać o nie, stosować właściwe kosmetyki, nie powinno się stosować diet odchudzających (żeby włosy nie wypadały) ani przedłużać kiedy kobieta mam problemy hormonalne

4

co to znaczy, że trzeba uważać? jak dbać o sztuczne włosy? myślałam, że wystarczy je myć i odżywiać tak samo jak naturalne...

5

należy stosować odpowiednie kosmetyki dla włosów syntetycznych: szampon , odżywkę z proteinami mleka, polecana jest tez maska z jedwabiem "gliss kur" - seria różowa, maski kerastase, serum wygładzająco-regenerujące do końcówek